Attraksjoner på Koh Samui

 

Karate:

Geoff Pickup er Samui`s egen karate kid. Han har brukt 14 år på å lære seg denne krigs sporten, og har de siste årene jobbet som lærer i karate. På Koh samui har Geoff opprettet sitt eget “Dojo”. Det ligger i fjellene bak byen Lamai og er et kjempe populært sted å dra for å lære Goju Ryu Karate. Om dette høres interresant ut så har stedet åpent for introdukjonstimer tre formiddager i uka, her er alle over 16 år velkommen.

Spa Samui Resort:

Spa Samui Resort er verdenskjent for sine renselses spa. Det var her dette trendye fenomenet med alternativ helse spa startet. Helt siden de åpnet i 1992 har etterspørselen og tibudene blitt enorme på verdensbasis. Her kan du bestille time til massasje, aromatherapi, ansiksbehandlinger m.m.

Du kan også spise på hotellets restaurant, som for øvrig ble rangert til en av verdens femti beste restauranter, hvor de serverer mest vegetar mat.

Sykling:

Sykling er et festlig alternativ til å utforske øya på. Red Bicykcle i Lamai har guidede turer på øya. Her kan du leie eller kjøpe sykkel. De har det utsyret du trenger, fra sykkel til hjelmer og annen beskyttelse. Koh Samui`s veier er kjent for å være noen av Thailands farligste veier, så Red Bicycle sørger for forikring for både sykkelen og dens fører. Veiene fikk seg forøvrig et fint ansiksløft i 2009 da kongen besøkte øya.

Thai Boxing:

Thai boxing er landets store nasjonal sport. Dette har en enorm tilhengerskare, til tross for at det er verdens mest fralige form for sport. Vil du oppleve dette finnes det fler tilbud på øya, blandt annet Chaweng stadion som er øyas største eller den nyere Phatchabuncha Stadium. Kampene holdes ofte mandags- og fredags kveld fra kl 9 og holder på i rundt tre timer. Chaweng stadion har en enorm atmosfære med live kommentator og Thai musikk. Det er for det meste profesjonelle boxere, fra inn- og utland. Kampene blir godt reklamert for på øya av flyers og biler som kjører rundt med enorme høytalere.

Namuang Fossene:

Helt i nærheten av huset finner du Na Muang fossene. Det er to Na Muang fosser. Den ene er 18 meter høy, og den andre er 80 meter høy. Å bestige den høyeste er en fantastisk opplevelse. Det er en halvtimes gåtur til toppen, men da får man også oppleve en fantastisk utsikt over øya. Lokale guider lever av å vise turister vei til toppen av fossen. Du kan selv velge å benytte deg av disse.

Hin Ta – Hin Yai:

Grandfather and Grandmother Rocks er også en populær turist attraksjon. Dette fordi steinenes utforming er veldig likt kvinnelige og mannlige kjønnsorganer. En lokal historie om opphavet til disse steinene er at et eldre ektepar forsvant i havet i dette området, og at deres kropper ble skylt på land og formet disse steinene. Jeg kan love at bildene du viser de hjemme herfra vil overraske.

Secret Buddha Garden:

Den hemmelige buddha hagen er også en spennende turist attraksjon. Her er det flotte statuer, templer og fosser. Dette er et område en mann har brukt over 20 år på å bygge. Skal du legge ut på ekskusjon å prøve å finne dette området alene anbefales både mobiltelefon, GPS og en god bil med firehjulstrekk. Du får også guidede turer hit. Hør med forskjellige turist byråer for å samenligne priser.

Samui Aquarium and Tiger Zoo:

Ligger i Hua Thanon. Her får du se mange lokale fiskearter, koraller og haier. I en annen del av området er det mulig å de tigere og leoparder. Det er mulig å bli tatt bilde av med tigerne, det koster 100 bath med eget kamera, og 200 bath med dyreparken sitt polaroid kamera. De holder også fugleshow som kan være spennende å oppleve.

Butterfly Garden:

På sørøst siden av øya finner du Na Tian Bytterflygarden. Her finner du noen av verdens mest spektakulære sommerfuglarter. Du kan også se innsiden av en bikube, og de har eget insekt museum. Ikke glem fotografiapparat!!!

Snake Farm:

I Taling Ngam, sør for Nathon ligger Snake farm. Dette er et must for besøkende til øya. Her får du se mange slags farlige og ufarlige slange arter og også tusenbein og skorpioner. Showene starter kl 11.00 og 14.00 alle dager.

Naga Pearl Farm:

En halvtimes kjøretur fra Ban Thong Krut tar deg til Koh Matsum og Naga Perl farm. Bruk en dag på å se hvordan de behandler perler, spis en bedre thai middag og bad og kos deg på en nydelig hvit sandstrand. Naga Pearl shop i Ban Thong Krut kan du kjøpe perler og skjell som souvernirer og ta med hjem

Ancient House:

Et hus i teak, med mange flotte utskjæringer, bygget helt uten bruk av spiker kan du se i Ban Thale. Huset ble bygget for rundt 150 år siden og er sansynligvis det eldste huset på øya.

Best Mountain View Point:

Litt sør for Nathon ligger “Best mounten view point” 467moh. Kjør litt forbi Wat Chaeng tempel, se etter skilt med “Tazan view”. Dette er en vanskelig vei å begi seg ut på på egenhånd, men du finner guidede turer hit hvis du henvenner deg til noen i nærmeste tettsted.’

Dykking:

På Koh Samui og Koh Tao finnes det fantastiske dykker muligheter, her finner du også dykkerkus. Noen av de mest populære områdene å dykke i er Sail Rock og Angthong National Marinepark nord på øya Koh Samui.

Snorkling:

Overalt på øya er det båter som kan ta deg med ut for å snorkle i de fantastiske revene. De opererer med forskjellige priser, men i prisen finner du ofte mat og drikke.

Sea Kayaking:

Vil du oppleve Koh Samuis dyre- og planteliv fra vannet kan du for eksempel bli med på en guidet kajakk tur. Det er to store turholdere på øya: Blue Star Kayaking og Sea Canoe. De holder 1/2 dags-, dags- og overnattings turer.